Skip to content

Így teheted egyszerűbbé a karácsonyi csomagszállítást

2023.12.04.

Úgy gondolod, hogy messze még a karácsony? Igaz, hogy jó az idő, és még nem jelentek meg az utcán a karácsonyfa árusok sem, de azért közelednek már az ünnepek. Ha nem az utolsó napokban szoktál a bevásárlóközpontokra ajándékra vadászni, hanem inkább kényelmesen, online szeretsz vásárolni, mielőbb érdemes nekikezdened!

Vigyázat, csúcsforgalom!

Az ünnepi szezonban a webáruházakban, webshopokban is nagy a roham, ilyenkor a megszokott (évközbeni) forgalmuk többszörösét bonyolítják le. A karácsonyi csúcs persze leginkább a nagy, ismert webáruházakat érinti, viszont éppen a kisebbek tudnak kevésbé felkészülni a megnövekedett forgalomra.

A november végi, nálunk is egyre népszerűbb Black Friday és a szokásos karácsonyi akciók miatt is rendkívüli terhelés alakulhat ki, amivel egyes webáruházak nehezen birkóznak meg. Lelassulhat a termékek megrendelése (sokszor írtuk már, hogy a webshopok gyakran nem rendelkeznek saját árukészlettel), a raktáron lévő termékek összekészítése, csomagolása, feladása. Ebből persze te csak azt látod, hogy a webshop a megrendelés után azonnal visszaigazolta a vásárlást, a karácsonyi csomag pedig nincs sehol. Mi, futárok is nagyon leterheltek vagyunk a karácsonyi csomagszállítással, ilyenkor nincs szabadság, betegek is inkább máskor vagyunk, de hidd el, nem csak rajtunk múlik, ha a szokásosnál kicsit lassabban érkezik meg a csomag! Egyetlen jó tanácsom van: vedd figyelembe a karácsonyi csomagszállítás sajátosságait, és rendeld meg ajándékaidat időben! 

Legyen vásárlási stratégiád!

Ha “rendes” (nem online) bevásárlásra indulsz, biztosan megtervezed mit, honnan fogsz megvenni. Biztosan te sem szeretsz a különböző boltok között cikázni egy-egy tételért, inkább még néhány forinttal magasabb árat is fizetsz, csakhogy egy helyen szerezz be több dolgot.

Érdemes ugyanezt a taktikát követned az online vásárlás során. Ha egy helyen több tételt vásárolsz

  • egyszer kell csak megfizetni a szállítási költséget,
  • egyszer kell csak nyomon követni a karácsonyi csomagod útját,
  • egyszer kell csak várnod a futárt,
  • úgy érezheted, hogy tettél valamit a környezetért, hiszen egy egyszeri karácsonyi csomagszállítás (vagyis a csomagot szállító autó) kisebb környezeti terhelést okoz, mint a több menetben történő kiszállítás.

Fizess kártyával

A bankkártyás fizetés egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a vásárlást, valamint az átvételt is. Jobb ez neked is és nekünk, futároknak is: átadjuk a csomagot, és máris száguldunk a következő címre!

Ugyan már írtunk, de megismétlem: csak ott fizess kártyával, ahol ezt biztonságosnak tartod. A nagy webáruházak, szakboltok megbízhatók. Viszont ha egy ismeretlen helyen valami gyanúsat tapasztalsz, inkább válassz más vásárlási módot, vagy akár másik webshopot. Örök tanács az is, hogy ne olyan kártyáról vásárolj, amin nagy összeget tartasz. A legtöbb banknál válthatsz kifejezetten az online vásárlásra való kártyát, amit igényed szerint, szabadon tölthetsz fel a vásárláshoz szükséges összeggel.

Rendeld a szállítást Csomagpontba vagy automatába!

Tedd egyszerűbbé a karácsonyi csomagszállítást! Ha Csomagpontba, vagy csomagautomatába kéred a csomagot, könnyíted a kézbesítést. Csak gondold meg: ahelyett, hogy 5-10 címre egyenként kimennénk, csak egy helyre kell szállítanunk. Rövidebbek az útvonalak, gyorsabbak vagyunk, és (már megint) kevésbé terheljük a környezetet!

Remélem, tippjeimmel most is tudtam segíteni, így számodra a karácsonyi bevásárlás, számunkra pedig a karácsonyi csomagszállítás nem marad az utolsó pillanatra!