Skip to content

Alzabox: kézbesítés csomagautomatába

2023.07.04.

Biztosan figyeled, hogy egyre szaporodnak az áruházak oldalán, aluljárókban és más forgalmas, de védett helyen a színes dobozok. Ezek a csomagautomaták jellemzően egyik, vagy másik futárcéghez tartoznak. A DPD eddig nem szállított ilyen dobozokba, mivel azt a visszajelzést kaptuk, hogy címzettjeink ragaszkodnak kedvenc futárukhoz. Mivel azonban kiderült, hogy időközben megváltozott a véleményetek, megbarátkoztatok a csomagautomatákkal, nekünk (vagyis a DPD-nek) is lépnünk kellett.

Rengeteg „csomagautomata-fal” kapacitása nincs teljesen kihasználva és tele pakolva csomagokkal, ezt felismerve pedig első lépésben az együttműködésekben láttuk a gyors megoldást, így a választás az Alzára esett, mert sok jó minőségű Alzabox csomagautomatájuk van jó helyeken, és tudnak a DPD számára is szabad kapacitást biztosítani.

Hogyan működik a csomagautomata?

Ne félj, nem a dobozok működését fogom elmagyarázni (bonyolult szerkezet, de szerencsére vannak szakemberek, akik üzemeltetik és karbantartják).

Azt, hogy valamelyik Alzabox csomagautomatába kéred a csomagod, vásárláskor, az eladó webshop, webáruház megfelelő oldalán tudod kiválasztani. Sok ilyen Alzabox üzemel az országban, így a címed, vagy az irányítószámod alapján érdemes kiválasztani a neked leginkább megfelelőt.

A webshop és az Alzabox között a szállítást (a depók közbeiktatásával) ugyanúgy mi végezzük, mintha házhoz vinnénk a csomagot. Nekünk külön “kulcsunk” (kódunk) van a csomagautomatához, berakjuk a csomagodat, beélesítjük a rendszert, és ezzel végeztünk is.

Te egy automatikus üzenetet kapsz, amiben benne van, hogy csomagod érkezett, meddig veheted át, és mi a kódod, amivel nyithatod a szekrényedet.

Miért érdemes csomagautomatát használni?

Sokan vannak, akik az ár miatt választják a csomagautomatát. Egy 300.000 forintos tévé esetében nincs túl nagy jelentősége a házhozszállításhoz képest pár száz forinttal alacsonyabb árnak, de egy pár ezer forintos holminál már jobban mutat az alacsonyabb szállítási ár. (Ne próbálkozz, egy tévé nem fér be csomagautomatába!)

Fontos lehet a kényelem, vagy az előre nehezen kiszámítható program is. Nem kell várni a futárt, hanem miután a csomag landolt az Alzaboxban, éjjel-nappal, bármikor átvehető a küldemény. A csomagautomatákban nagy a pörgés, ezért néhány napon belül át kell venni a csomagodat. A pontos határidőt – percre pontosan – megtalálod az e-mail értesítőben.

Így működik a csomagautomata

Ha megérkezett az SMS / e-mail értesítő, máris mehetsz a csomagodért. Ha előre fizettél, akkor az értesítőben benne a csomagautomatát nyitó kód. Ha az utánvétet választottad, van még egy közbenső lépés:

Ha a DPD szállította neked a csomagot, akkor nem az automatánál, hanem a DPD online felületén, kártyával kell fizetned. Ennek linkjét az e-mail értesítőben kapod meg. Csak a sikeres fizetést követően kapod meg a csomagautomata nyitásához szükséges kódot.

Teendők a helyszínen: 

1. Keresd meg az Alzabox csomagautomatáit. Egyes helyeken több cég automatái sorakoznak egymás mellett, tehát figyeld az Alzabox logót! Ha már megtaláltad az Alzabox “szekrényét”, láthatod az egyes fiókokon a DPD logót. Helyben vagy.

2. A csomagautomata közepén találod a kezelőfelületet. Itt írhatod be kapott kódot, majd kinyílik a csomagodat tartalmazó fiók.

Kézbesítés csomagautomatába: ilyen egyszerű

Remélem, sikerült meggyőznöm és látod, hogy a csomagautomata ügyes, praktikus dolog. Mi is így gondoljuk, de azért nagyon reméljük, hogy továbbra is vihetünk hozzád csomagot, és találkozhatsz a kedvenc futároddal!