Skip to content

Hova vigyük a csomagod?

2023.03.28.

Vásárolnál valamit, de nem tudod, hogyan fogod majd átvenni? Ne aggódj, mi nagyon rugalmasak vagyunk és sokféle megoldást kínálunk a csomag kézbesítésére.

Bár a hivatalos statisztikákat nem ismerem, de a munkám során tapasztaltak alapján elmondhatom, hogy a legtöbb csomagot a címzettek lakcímére szállítjuk. Ez tiszta sor, idejében kiküldjük az értesítőket, te vársz minket, és sikeresen átveszed a várva várt csomagod.

Átirányítás – csomag kézbesítése házon belül és házon kívül

A személyes átvételnél nincs egyszerűbb, de akkor sincs veszve semmi, ha ez nem lehetséges. Ha időben kiderül, hogy a kézbesítés időpontjában nem leszel otthon, több lehetőség közül is választhatsz:

  • kérhetsz új kézbesítési időpontot a myDPD vagy a myDPD app segítségével
  • átirányíthatod a küldeményt egy közeli Csomagpontba
  • megadhatsz egy másik kézbesítési címet (ahol biztosan elérhetnek)

Elvileg adhatsz írásos meghatalmazást is a csomagod átvételére valamelyik szomszédnak, de ez jóval bonyolultabb, mint a myDPD-n beállítani valamelyiket a fenti lehetőségek közül. (Ráadásul a futárt is előzetesen értesíteni kell róla, hogy a szomszédot keresse.) Tapasztalat, hogy a készséges szomszéd valahogy éppen akkor ugrik át (csak egy percre) a boltba, vagy bárhová, amikor a futár érkezik…

Csomag kézbesítése a munkahelyen

A munkahelyi kézbesítés leginkább akkor működik, ha valaki irodai, vagy más, valamilyen szabadabb munkát végez. Aki a szalag mellett dolgozik, vagy súlyos műtéteket végez, annak ez az opció sajnos nem lesz jó.

Ha a munkahelyre kéred a kézbesítést, akkor is a legfontosabb a pontos címzés. Irányítószám / utca / (pontos) házszám – ez az alap. Ha az irodaháznak van valami neve (pl. Gamma Business Center), azt is add meg.

Ha az épületbe belépve egyenesen a recepciós karjaiba futok, akkor egyszerű a helyzet. Beszól neked (mármint telefonon), kijössz, átveszed a csomagod, és már ott sem vagyok!

Ha azt akarod, hogy a recepciós vegye át a csomagod, akkor 1) előzetesen meg kell ezt beszélned vele 2) hivatalos meghatalmazást kell adnod neki. (Nem biztos, hogy egy nagyobb cég recepciósa szívesen veszi, ha tömegesen adnak neki ilyen megbízásokat és valószínűleg annak sem örül, ha a szűk recepción 30 kiló száraz kutyatápot, 20 csomag akciós pelenkát és egyebeket kell kerülgetnie.) És persze azt is át kell előre gondolnod, hogyan tudod majd a munkahelyedről hazavinni azt a bizonyos kutyatápot…

Kézbesítés az épületen belül

Nem is gondolnád, mennyi olyan irodaház van, ahol akár több tucat kisebb cég is működik. Na, ezek néha igazán feladják a leckét a legtapasztaltabb futárnak is. Ezekben, ha van is központi recepció, ott sokszor nem is tudják, milyen cégek vannak az épületben. Itt nem lehet leadni a csomagot, és általában nem is szólnak fel senkinek. Következhet a bolyongás a labirintusban.

Sokat segíthetsz, ha a rendelés feladásakor, illetve annak módosításakor pontosan megadod, hol találunk meg az irodaházon belül. (Megértjük, ha el vagy merülve a telefonhívásokban, hiszen ez a munkahelyed, ezért is kell az írásos segítség.)

Amikor nehéz, vagy megoldhatatlan a csomag munkahelyi kézbesítése

Mostanában a külső kerületekben dolgozom, de korábban kézbesítettem csomagokat a belvárosba is. Az igazi rémálmom a belvárosi irodaház, parkoló nélkül, belső labirintussal, ahol a címzettet keresve azon kell aggódnom, hogy vajon jó helyen állok-e. Tudom, ez a mi problémánk, de nagyon megkönnyíted a futár dolgát, ha a hívásunk után kijössz a központi recepcióra, vagy esetleg kiállsz a kapuba.

Sajnos az olyan cégekhez nem tudunk csomagot kézbesíteni, ahol az épületek egy telephelyen, nagy területen helyezkednek el. Az ilyen helyeken a központi bejáraton nem jutunk túl, arra pedig nem vállalkozunk, hogy kezünkben egy akár 20-30 csomaggal az elszórt épületek között bóklásszunk. Remélem, ezt megérted.

Mi mindent megteszünk a csomag kézbesítése érdekében. Módosíthatod a kiszállítás helyét, idejét, vagy választhatod valelamelyik Csomagpontunkat is. Számunkra a lényeg, hogy a lehető leggyorsabban, legegyszerűbben, a legkevesebb súrlódással juss a csomagodhoz. Neked is – nekünk is ez a legfontosabb, hiszen célunk, hogy ne csak a csomagod, de az elégedett mosolyt is elvigyük Neked! 🙂