Skip to content

myDPD – a te felületed

2022.08.24.

Remélem, eddig is kicsit a magadénak érezted a csomagküldő szolgáltatásunkat és bízunk benne, hogy ezután ez méginkább így lesz. Létrehoztunk ugyanis egy olyan felületet, ahonnan kényelmesen, egy helyről intézheted a csomagokkal kapcsolatos dolgaidat.

A myDPD felületet a DPD főoldaláról, vagy közvetlenül a https://www.dpd.com/hu/hu/mydpd/ címet beírva érheted el. 

A myDPD célja, hogy egyetlen helyen érhesd el a számodra legfontosabb szolgáltatásokat. Már most is jól használható a felület, de később még folyamatosan fejlődni, bővülni fog.

Hogyan használható a myDPD felület?

A myDPD felület többféleképpen használható.

  1. Belépés regisztrációt követően. Az egyszerű, mindössze néhány adat megadását igénylő regisztráció előnye, hogy belépés után így érhető el a legtöbb információ. A regisztrációval létrehozott saját fiókban egy helyen lehet valamennyi csomagot kezelni. (A regisztráció azért szükséges, mert a személyes fiókba bizalmas, másra nem tartozó információk kerülnek.)
  2. Csomagot váró címzettként az e-mailben kapott értesítőben szereplő linkre kattintva a my DPD felületére irányít a rendszer, ahol irányítószám beírása esetén megtekinthető adott csomagadat, illetve egy SMS-kód segítségével lehet átirányításokat is végezni.
  3. Regisztráció és az értesítőben kapott link nélkül is nézelődhetsz a felületen. Ebben az esetben is fontos, de nem személyre szabott információkhoz juthatsz.
myDPD regisztrációs felülete

A regisztrációhoz használhatók a közösségi oldalak azonosítói, de én inkább az egyedi email / jelszó használatát javaslom. (A jelszó legyen legalább 12 karakter hosszú, legyenek benne vegyesen kis- és nagybetűk, számok és írásjelek.) A myDPD értesítést küld a megadott email címre, ahol meg kell erősíteni a regisztrációs szándékot. Mindössze ennyi az egész és már bent is vagy a myDPD-ben!

Csomagjaim

A myDPD legfontosabb része a Csomagjaim menü. Itt jelennek meg az aktuális (úton lévő, vagy már megérkezett), illetve a visszaküldés alatt álló csomagok is, a csomagszám mellett pedig látható az összes részlet (feladó,súly, a termék megnevezése stb.)

A kézbesítés napján a kiszállítás alatt álló csomagok térképes megjelenítéssel élő nyomonkövetéssel tekinthetőek meg.

Ha ritkán viszünk neked csomagot, akkor talán elég lenne az eddig használt értesítési forma is. A Csomagjaim menü elsősorban azok számára nagy segítség, akik rendszeresen kapnak csomagokat a DPD-vel. 

Csomagpontkereső

A Pickup csomagpontokról már többször írtunk. Okkal, mert ezek egyre nagyobb szerepet játszanak a csomagszállításban. Ezekre a Csomagpontokra lehet a csomagok kézbesítését kérni, itt lehet csomagot feladni és innen lehet a webáruházakból rendelt, de valamiért nem megfelelő termékeket is visszaküldeni.

Ha sokat vagy otthon, vagy van a családból, aki a csomagot átvegye, kényelmes a házhozszállítás. A Csomagpont előnye viszont az, hogy nem vagy időhöz kötve, a megadott néhány napon belül akkor mész a csomagodért, amikor az neked legjobban megfelel. (Vigyázz, a Csomagpont nem csomamegörző. Ha nem veszed át időben a csomagodat, 7 nap után visszaküldik a feladónak.)

A Csomagpontkereső felületén megadhatod a címedet, vagy a kis négyzetet (helyzeted automatikus meghatározása) a programra bízhatod, hogy megtalálja, hol is vagy éppen. A program automatikusan kilistázza (és a térkpen megjeleníti) a hozzád legközelebb eső Pickup csomagpontokat.

Természetesen nem kötelező a lakhelyednél lévő Csomagpontokat használni. Megadhatod viszonyítási pontnak a munkahelyed, a gyerek iskoláját, vagy bármely más helyet. Azt a Pickup csomagpontot választhatod a csomagod kézbesítéséhez, vagy feladásához,  amelyik a leginkább útba esik neked.

Miben segíthetünk?

Bár nem személyre szabott szolgáltatás, a Segítség menü is bekerült a myDPD felületre. Mi hárman, Petrával és Dopival igyekszünk minden felmerülő kérdésre válaszolni, de néha a Segítség felületre sem árt bekukkantani.

Fejlődő szolgáltatás

Úgy gondoljuk, hogy a myDPD máris hasznos szolgáltatás, de – ahogy már írtam – ez csak a kezdet, idővel újabb szolgáltatásokkal bővül ez a felület. Érdemes már most regisztrálni, használni a szolgáltatásokat és figyelni, milyen újdonságokkal állnak elő kollégáink!