Skip to content

Itt a myDPD app!

2022.10.20.

Korábban már írtam róla, mennyire praktikus a myDPD felület. Röviden: itt egyetlen helyről tudsz szinte minden, a csomagoddal kapcsolatos dolgot intézni.

Most megint jó hírem van: elkészült a myDPD app. A DPD itt nem valami divatot akart követni (ma mindennek, mindenhez kell egy app), hanem felismerte, hogy nagyon sok ember van, aki nem a számítógépe előtt ül egész nap, hanem jön-megy.  Nem fér hozzá számítógéphez (és a webes myDPD felülethez, viszont ott  a zsebében a mobil.

Én inkább szállítom, mint kapom a csomagokat, de azért ezt az appot gyorsan kipróbáltam. Nekem androidos telefonom van, de megnéztem a myDPD appot Petra iPhone-ján is (még szép, hogy neki nem valami kínai mobilja van), azon is pontosan így működik.

A myDPD app letöltése és belépés

Az appot a szokásos módon le kell tölteni Goole Play / App Store áruházból (mydpd app néven találod meg). A letöltődés és az app megnyitása után már nincs más dolgod, mint belépni. (Ez persze csak akkor igaz, ha már regisztráltál a webes változatban – itt ugyanazt a jelszót használhatod.)

Ha nem vagy még regisztrálva, itt az email címed és egy szabadon választott jelszó segítségével megteheted. Elvileg beléphetsz Google, vagy a Facebook fiókodon keresztül is, de a haverom, aki rendszergazda azt mondja, hogy biztonságosabb az önálló jelszó (lehetőleg jó hosszú, bonyolult).

Leírva talán kicsit hosszú ez a folyamat, viszont a gyakorlatban gyorsan be tudsz lépni. A Kezdőlapon a DPD csetbotja, RapiDani vár. A leggyakoribb kérdésekre pillanatok alatt megadja a választ és soha nem fogy el a türelme.

Minden csomag egy helyen

Ha egyszerre több csomagot vártál, az egyik e-mailtől a másikig ugrálva tudtad csak követni a részleteket. Ezentúl a myDPD app egyetlen felületén láthatod az összes csomagod. (Persze ez csak akkor igaz, ha a “piros futár” szállítja ki neked azokat.)

Ha már benn vagy, és csomagot vársz, akkor tudod követni a csomag útját. A legfontosabb, amire az appot a legtöbben használni fogják, a kézbesítés időpontjának, illetve a kézbesítés helyének megváltoztatása. 

A kézbesítés időpontjának megváltoztatása

Közbejött valami? Megváltozott a programod. A myDPD app segítségével egyszerűen, pillanatok alatt megváltoztathatod a kézbesítés időpontját. (Az app az eredeti kézbesítési dátumot követő 5 munkanapot ajánlja fel.)

A kézbesítés helyének megváltoztatása

Ha előre tudod, hogy a megadott idő-intervallumban nem leszel otthon, de az is tudod, hogy hol leszel, módosíthatod a kézbesítés címét.

A myDPD app segítségével egyszerűen átirányíthatod a csomagodat egy új helyre. Ez lehet egy úgynevezett “biztonságos hely”is, ahol valaki tud a csomagról, várja azt. Ilyenkor az új cím megadása mellett ne felejtsd el megadni az illető telefonszámát is, hiszen ezen keresztül tudjuk majd elérni.

Természetesen a myDPD appon keresztül is lehetőség van a Csomagpontra való átirányításra. Ez kényelmes, hiszen itt akkor veheted át a csomagod, amikor a legjobban ráérsz. A legközelebbi Csomagpont megtalálásában térképes csomagpont-kereső segít.

Összegezve: tetszik a myDPD app, egyszerű, jól használható. Töltsd le, próbáld ki. Remélem, neked is tetszeni fog!