Skip to content

Babakocsi szállítása futárral

2023.05.25.

Na, ezt jól megkaptam. Mondtam, hogy a gyerekkocsi női téma, erre Petra jól kiosztott, hogy ő ugyan nő, de neki sincs gyereke, babakocsit is csak távolról látott, az egész meg úgyis műszaki ügy… 

A babakocsi komoly dolog hiszen “szemünk fényét” kell benne tologatni. Persze ez sokak számára státuszszimbólum is, hiszen megmutatja a külvilágnak, hogy milyen menő gyerekjárgányt engedhet meg magának az ember… 

Nyilván rengeteg áruházban, szaküzletben lehet babakocsit vásárolni, de ebben az esetben is nagyon vonzó a VWV, vagyis a Végtelen Webes Választék.

Lehetséges-e a babakocsi szállítása futárral?

Lehetséges, de nem akárhogyan. Az jó, hogy találsz egy szuper babakocsit jó áron, de az el is kell, hogy jusson hozzád valahogy. Mi persze elvisszük, de ehhez teljesíteni kell néhány feltételt:

  • 31,5 kilogrammnál kisebb súly. (A nagyokos Dénes erre azt mondaná, hogy ez nem súly, hanem tömeg, de a lényeg, hogy a mérleg nem mutathat többet, mint 31,5 kg – vigyázz, a csomagolást is bele kell számítani.) Ezt szigorúan vesszük, nincs alkudozás. Egyébként a babakocsi olyan, mint a bringa: minél menőbb, annál könnyebb a váza – ennek persze ára is van. A legnehezebbek persze a rendes kocsiból többféle járgánnyá alakítható (haverom szerint “merev tetős kabriók”), hivatalosan 3:1 babakocsik, ezekhez millió tartozék, kiegészítő van.
  • Csak akkor lehetséges a babakocsi szállítása futárral, ha az rendesen be van csomagolva. Ha olvastad Dénes doktori értekezését a bringák szállításáról (ő ugyan kerékpárnak nevezi, de mi tudjuk, hogy miről szól), akkor tudod, hogy a csomagolás a dobozt jelenti. A legjobb természetesen a többrétegű hullámkarton. (Ne felejtsd, minél erősebb a csomagolás, annál nagyobb súlya, amit be kell számítani az összsúlyba.) Lehet, hogy a haverod, sógorod, vagy bárki más a kocsija csomagtartójában el tud vinni egy pufifóliába, pokrócba, vagy pálmafa-levelekbe csomagolt babakocsit, de nálunk az ilyen csomag könnyen fennakadna a futószalagon, szétesne szállítás közben, tehát nem vállaljuk.
  • Ha több darab van a dobozban (váz, kiegészítők, fogantyú, stb.), akkor azokat valamilyen tömőanyaggal biztonságosan rögzíteni kell. (Ehhez lehetőleg környezetbarát, lebomló anyagot használj!) Ez mindenképpen fontos lépés, mert egy elszabadult alkatrész a babakocsiban és a csomagolásban is kárt tehet.
  • Kérheted valamelyik csomagpontra is a babakocsi szállítását, de ebben az esetben 20 kg a súlyhatár.
  • A feladható csomagok övmérete (vagyis kerülete a legterjedelmesebb részén) legfeljebb 3 méter lehet. Ebbe a legtöbb babakocsi belefér, de egy óriásdoboz esetén azért érdemes ellenőrizni.

Babakocsi feladása csomagként

A nagy webáruházakban pontosan tudják, hogy kell valamit becsomagolni. Amennyiben szükséges, a termékek eredeti csomagolását megerősítik vagy lecserélik. Tapasztalatunk szerint a csomagolási problémák leggyakrabban a kisebb webshopoknál jelentkeznek. (Persze köztük is sokan profi csomagolók.)A gondok ott kezdődnek, amikor házilag kell csomagolni, ha valamiért vissza akarod küldeni a babakocsit az eladónak – tudod, 14 napon belül indoklás nélkül elállhatsz a vételtől -, vagy ha a baba már nem is annyira baba, vagyis el akarod adni a kinőtt kocsit.

Ilyenkor a legegyszerűbb, ha azt a csomagolást használod, amiben mi eredetileg kivittük a babakocsit. Ehhez az kell, hogy 1) ne a nagykéssel ess neki a doboznak 2) legyen elegendő helyed, ahol évekig tudod tárolni a dobozt és a csomagolóanyagot. (Hát, ez nálam sem menne.)

A visszaküldött vagy továbbadott babakocsi szállítása futárral pontosan úgy történik, mint a webshopból való kiküldés, vagyis a fenti előírásokat kell betartani. A csomagfeladás lehetőségeiről szerencsére nem kell írnom, hiszen erről kitűnő cikk áll rendelkezésedre – én írtam 🙂