Skip to content

Dolgozz velünk, legyél DPD futár!

2024.04.09.

Miért? Mert futárnak lenni jó! Ezt állítják azok a kollégák is, akik már huzamosabb ideje futárkodnak a DPD-nél, és úgy érzik, megtalálták a helyüket. Ebben a cikkben három olyan DPD futár szólal meg, akiket már ti is jól ismertek.:)

Dénes 

Szinte engem is meglep, hogy már 7 éve vagyok a DPD-nél. Műszaki ember vagyok,évekig dolgoztam kisebb-nagyobb cégeknél a szakmámban, de sehogy sem találtam a helyem. Utólag azt hiszem, mindig is irigyeltem azokat, akik a piros logós furgonokkal furikáztak a városban. Amikor valamelyik portálon megláttam a DPD hirdetését, azonnal eldöntöttem, hogy jelentkezem! 

Jogosítványom régóta van és ahhoz, hogy futár legyél, elegendő a “B” kategória. Szerencsére jó kondiban vagyok, nem ijedek meg egy nagyobb csomagtól sem. Elég jól tájékozódom, bár ma már erre a képességemre a GPS-ek korában nincs különösebben szükség. És jól kijövök a címzettekkel és a kollégákkal is. Nekem nagyon bevált ez a munka, szeretem benne a változatosságot és jó dolog, amikor látom, hogy örülnek az érkezésemnek.

Dopi 

Irodai munka? Na, azt nem nekem találták ki. Tulajdonképpen tengerésznek kellene lennem, csak nem most, az unalmas teherhajók korában, hanem valamikor 300 évvel ezelőtt. Na, tengerész nem lettem, viszont korábban sokféle munkát végeztem. A DPD-hez egy haverom ajánlott be 5 éve – egyikünk sem bánta meg! 

A vezetés (a foci mellett) a másik szenvedélyem. Imádok mozgásban lenni. Bevallom, engem nem zavar az időjárás és a forgalom sem! (Minek ez a sok panaszkodás?) Tudom, marcona pasasnak nézek ki, de igazából nagyon jól kijövök az emberekkel. Kérdezte is az anyukám: “Dopi, a te eszeddel miért csomagok cipekedésével foglalkozol?” Mondtam neki, hogy a mi munkánk lényege nem a cipekedés, hanem hogy embereknek segítünk. Vagyis hasznos meló, van értelme, jó csinálni.

Petra 

Két éve még biztos azzal kezdtem volna, hogy milyen nőként futárkodni, de ma már egyre többen vagyunk a “szakmában”, hiszen mi, nők is ugyanúgy el tudjuk látni ezt a munkakört, mint mondjuk Dopi vagy Dénes. 

Szeretem a pörgést, imádok vezetni, de mégis azt szeretem a legjobban a munkámban, hogy nap, mint nap egy csomó embernek okozok örömet, mert csomagot kapni mindenki szeret 🙂 Biztos vagyok benne, hogy még a rutinos online vásárlóknak is kicsit felgyorsul a szívverése, amikor meglátja a piros-fehér furgont, ezért van az, hogy állandóan sietek, mindenkihez oda akarok érni időben 🙂

Egy DPD futár életében nincs két egyforma nap, minden nap egy csomó új emberrel találkozom, és minden nap más kihívás vár rám. Bevallom őszintén, nem tűröm jól a monotonitást, szóval az, hogy minden nap más embereket “ismerek meg”, és minden nap más-más szituációkkal találom szembe magam, kifejezetten feldob. Az már csak hab a tortán, hogy alapjáraton sem vagyok otthon ülős típus, így azt, hogy a munka miatt kell állandóan vezetnem és úton lennem, kifejezetten élvezem. 

Legyél te is DPD futár!

Szeretnél te is Petra, Dénes és Dopi kollégájaként futárként dolgozni? Most itt a lehetőség! Budapesten és országszerte több helyen futárokat keresünk! Ebből az írásunkból megtudhatod, hogyan lehetsz DPD futár, mik a jelentkezés feltételei:
Ha érdekel a lehetőség, itt jelentkezhetsz!