Skip to content

Mit szállít a kiscsomagszállító?

2022.04.23.

Hasítunk! A covidos lezárások alatt sokan voltak, akik “felfedezték” az e-kereskedelmet, aztán megszokták, megszerették és ez (szerencsére) így is maradt. Nem panaszkodom, van munkánk bőven! Szerencsére rendesen bővült is a csapat, de én maradtam a régi, Dénes a kedvenc futárod!


Az öröm azért a csomagokban bújik el, vagyis fontos tudni, milyenek is ezek a csomagok.

Minket hivatalosan kiscsomagszállítónak hívnak, de amikor egy húzósabb nap végére érek, gyakran úgy érzem, hogy inkább egy közepes méretű hegyet mozgattam meg.

Sokan azt hiszik, hogy a csomagküldő cégek bármit elvisznek, ami befér a kocsi ajtaján. Hát ez nem éppen így van. A DPD futárai legfeljebb 31,5 kilogramm súlyú csomagokat szállíthatnak.

(A Bösendorfer zongorát tehát ne nálunk próbáld feladni.)

Nem mindegy az sem, milyen a csomag mérete. A csomagküldő cégek számára fontos, hogy a feladott csomag balesetmenesen elhelyezhető legyen a kocsiban és persze hogy elférjen mellette még az összes, az adott körzetbe szállítandó csomag is.

Csomagok súly és mérethatárai

A súlylimit mellett vannak tehát további megszorítások is. Az egyik az “övméret”. A csomagok persze nem hordanak övet – miért is tennék, hiszen nincs nadrágjuk – , az övméret itt azt a hosszt jelöli, ami körülérné a csomagot. A maximális övméret 3 m, vagyis egy 1 m hosszú, 0,5 m széles 0,5 m magas doboz övmérete éppen ennyi. (Temészetesen hiába van egy csomag övmérete az engedélyezetten belül, ha a súly meghadja a 31,5 kilogrammot.) 

Tudnod kell azt is, hogy korlátozva van a csomagok hossza is. 1,75 méter a legnagyobb hossz nálunk. Ez a felső határ, amit szállíthatunk. (Nem tudom pontosan, más csomagszállító cégek hogy vannak ezekkel a limitekkel, nálunk külföldön és belföldön is ez a szabály.) Ha tehát az 50 méteres jachtod főárbócát szeretnéd valahová elküldeni, azt a csomagküldő cégek csak úgy tudják elvállalni, ha azt előzőleg kisebb darabokba vágod:)

A legtöbben a partnereinktől (legtöbbször a webshopoktól) a lakásukig, vagy az irodájukig szállíttatják a csomagjaikat. Sokan talán nem ismerik még a Pickup szolgáltatásunkat. A Pickup (ez esetben) nem egy kisteherautó, hanem a DPD csomagpont neve. Szerencsére már rég elmúlt az az idő, amikor a kézbesítés napján hosszabb ideig  otthon kellett várni a futárt. A DPD-nél rég nincs ilyen, a Predict szolgáltatásnak köszönhetően pontosan tudható, mi az az órányi időablak, amikor érkezünk. Aki ennyire sem szeretné korlátozni magát, kérheti valamelyik Pickup csomagpontba a küldeményét. (Ezt a Pickup csomagpontot úgy választhatod meg, hogy neked a legkényelmesebb legyen).

Tulajdonképpen azért hoztam szóba ezeket a Pickup csomagpontokat, mert ha oda kéred a csomagod az legfeljebb csak 20 kg súlyú és 1 m hosszú lehet. (Ez a korlátozás azért szükséges, mert ezek a csomagpontok jellemzően kisebb üzletek, szolgáltatók, ahol korlátozott a rendelkezésre álló hely.)

A súlykorlátozás nem akadályozhatja meg a szállítást. Küldhetnek neked akár 500 kilogrammnyi árut, a lényeg az, hogy ezt kisebb, legfeljebb 31,5 kg-os (Pickup csomagpont esetén 20kg-os) csomagokra kell bontani.


Na, véget is ért a pihenő, megyek tovább, sokan várnak még rám!

Gyakran ismételt kérdések kiscsomagszállítás témában

Mekkora csomagot tudok feladni a DPD-vel?

A DPD által szállított csomagok maximális súlyhatára 31,5 kg (övméret: max. 3 m, hosszúság: max. 1,75 m). A DPD Pickup csomagpontokon feladott csomagokra más korlátok érvényesek. Lásd alább.

Hol van a hozzám legközelebbi Pickup csomagpont?

Keresd meg a hozzád legközelebbi csomagpontot Csomagpont keresőnkben.

Mekkora csomagot tudok feladni a DPD Pickup csomagponton?

A csomagpontokon feladható és csomagpontokon átvehető küldemények maximum súlyhatára 20 kg, leghosszabb kiterjedése 1 méter lehet.

Ugye nem felejted el?

Kedvenc DPD futárod legfeljebb 31,5 kg tömegű, 1.75 m hosszú csomagot tud elszállítani
Ha a Pickup csomagpontba kapsz, vagy ott adsz fel csomagot, a mérethatár 20kg/1m
A csomagpont kényelmes szolgáltatás, itt találod a hozzád legközelebb esőt.