Skip to content

Hogyan lehetsz DPD futár?

2023.09.29.

Az elmúlt években nagyon megnőtt az érdeklődés a futárkodás iránt. Egyre többen kapnak rá az internetes vásárlásra, a COVID járvány alatt meg olyasmit is online kezdtek el venni az emberek, amiről korábban azt képzelték, hogy csak személyesen lehet beszerezni. Sok rendelés = sok kiszállítás, vagyis kellenek a futárok. Különböző fórumokon gyakran kérdezik, hogyan lehet valakiből DPD futár. Most elmondom!

Mi a különbség futár és futár között?

Minden futár szállít valamit, de nem mindegy, hogy mit, mivel és hogyan! A különbségek óriásiak!

A nagyobb városokban az utcákon leginkább az ételfutárok színes “puttonyait” láthatod. Fontos a munkájuk, sok embert etetnek, de nagyon mást csinálnak, mint a DPD futárok.
Velük ellentétben mi nem azonnali rendelésre megyünk ki, vagyis sokkal jobban tervezhető a munkánk.

Az ételfutárok leggyakrabban személyautóval, robogóval vagy biciklivel viszik ki az árut. A DPD futárai kizárólag 3,5 tonnás, zárt, négy évnél újabb, jó állapotú autókkal járnak. Jó látni, hogy a DPD is “zöldül”, az elmúlt évben megnégyszereztük az autóflottánkat és már karbonsemlegesek vagyunk. (Kompenzálunk minden kibocsátást.)

Mik a DPD követelményei a futárokkal szemben?

Jogosítvány – Egyelőre nem önvezető autókkal járunk, vagyis ha DPD futár akarsz lenni, akkor alapkövetelmény a jogosítvány. A 3,5 tonnás jármű szerencsére nem kamion, ehhez elég a B-kategóriás jogsi, ugyanaz, ami a szekérhez, vagy a kerti traktorhoz is kell 🙂

Állóképesség – Biztosan emlékszel, hogy a DPD-nél 31,5 kg a feladható csomagok súlyhatára. Nem kell hozzá súlyemelőnek lenni, hogy megemeljen egy ilyen csomagot az ember, de amikor sok ilyen pakk jön össze, ráadásul ezek közül többet fel kell vinni az emeletre (lift nincs), olyankor úgy érzem, hogy aznap a konditermet nyugodtan kihagyhatom. 

Problémamegoldó képesség – Gyakran adódnak váratlan helyzetek (sokan ezért is szeretjük ezt a munkát. Útépítés, vagy baleset miatt elterelnek, lehetetlen helyen kell parkolnod, valamilyen félreértés adódik. Ezeket a helyzeteket kezelned kell. Hó jó vagy ebben, nálunk a helyed!

Kommunikáció – Láttam egy videót, ahol a népszerű kávéláncban dolgozó diplomás baristát kérdezi a nagymamája, hogy miért kávét főz valamilyen “rendes munka” helyett. “Nagyi, én nem kávét főzök, hanem emberekkel foglalkozom!” – válaszolja a srác. Nos, mi DPD futárok sem gépkocsivezetők vagy rakodógépek vagyunk, hanem olyan szakemberek, aki a címzettek problémáit oldjuk meg. Nem kell pszichológusnak, jogásznak, orvosnak lenned, de elvárás, hogy a címzett lássa, érezze, hogy érte dolgozol. Néha két szó, vagy egy halvány mosoly is elég.

A te DPD futárod

Ha rendszeresen járunk hozzád, akkor láthatod, tapasztalhatod, hogy mindig ugyanazok a futárok szállítják a csomagjaidat. DPD futárnak lenni ugyanis jó. Mi nem a fluktuáció, hanem az állandó bővülés miatt veszünk fel embereket.

Még mindig szeretnél DPD futár lenni? Itt jelentkezhetsz: https://www.dpd.com/hu/hu/szallitasi-partner-futar/futar/