Skip to content

Csomagfeladás a DPD PickApp alkalmazás segítségével

2024.09.23.

Gyakran kérdeznek minket futárokat, hogy nálunk miért nem lehet csomagot feladni? Mindig mondtuk, hogy ez így nem igaz, hiszen eddig is volt mód a csomagok feladására a csomagpontokon keresztül, közvetlenül valamelyik  depóban vagy a Packlink szolgáltatás közbeiktatásával.

Mostantól viszont sokkal egyszerűbb a csomagfeladás, bárki gyorsan, könnyen megteheti ezt a PickApp mobil alkalmazás segítségével. Az app használata nagyon egyszerű, de azért elmondom mit is kell tenned.

A PickApp letöltése, és az első lépések

A PickApp mobilos app, vagyis az okostelefonodra töltheted le. (Természetesen ingyen.) Ha androidos vagy, akkor a GooglePlay-en itt találod meg, ha iPhone-t használsz, akkor az AppStore-ban találod meg. (A PickApp még nagyon friss, elveszhet a sok, hasonló nevű app között, ezért érdemes a DPD PickApp néven keresned.)

Amikor megnyitod az appot, ez a képernyő fogad. Van lehetőséged vendégként is feladni a csomagjaidat, de érdemes az első alkalommal regisztrálnod, így nem kell majd minden alkalommal megadnod az összes adatodat, és még 90% kedvezményt is biztosít neked az applikáció az első csomagfeladásodra!.(A promóciós kódot keresd az e-mail fiókodban a regisztrációt követően, és ne felejtsd el megnézni a spam mappát is, ha elsőre nem találod!)

ÁSZF és Adatvédelem

Ha vendégként szeretnéd használni az appot, akkor mindenek előtt el kell fogadnod az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi Szabályzatot. Csak akkor léphetsz tovább, ha ezt megtetted.

Válaszd ki a kívánt szolgáltatást:

A következő 3 lehetőség közül választhatsz:

  • Csomagküldés
  • Csomagkövetés
  • Csomagpont keresése

Indulhat a csomagküldés

Természetesen először a csomagküldést kell választanod, a másik kettő majd csak ezután következik. 

Ezen a képernyőn nagyon egyszerűen kiválaszthatod, hogy a csomagod mérete melyik kategóriának felel meg. Ezután egy újabb választás következik.

  • Háztól – ha ezt választod, elmegyünk a csomagodért. (Természetesen előzetesen jelezzük, hogy erre mikor kerül sor.)
  • Csomagponttól – ha ezt nyomod meg, akkor valamelyik csomagpontra kell elvinned a csomagot. A Csomagpont keresése menüpont segítségével megtalálod a hozzá legközelebb fekvő csomagpontot.)

Bármelyik lehetőséget is választod, az app a következő képernyőre ugrik, ahol ugyancsak 2 lehetőség közül választhatsz, hogy csomagpontra vagy házhoz kéred-e a szállítást.

Add meg az adataidat

Ha vendégként is használod a szolgáltatást, meg kell adnod az adataidat. (Ezt a következő oldalon teheted meg.) Ide a nevedet, email címedet és a telefonszámodat kell beírnod. (Figyelj rá, ne legyen benne elütés, hiszen ezek segítségével érhetünk csak el.)

Mindez a következő oldalra is érvényes, ahol a címzett adatait kell megadnod. (Ezeknek a mezőknek a kitöltése természetesen kötelező.)

Ha Csomagpontra kérted a kiszállítást, meg kell jelölnöd a megfelelő Csomagpontot – itt is segít az appba beépített csomagpont-kereső. (Azt, hogy melyik Csomagpontra küldöd a csomagot, érdemes egyeztetni a címzettel.)

Célegyenesben

Mielőtt fizetnél, van még egy felület, ahol extra szolgáltatásokat rendelhetsz meg. 

  • Értesítés ha a kézbesítés megtörtént: Ha ezt a négyzetet bejelölöd, SMS kapsz, amikor a csomagod célba ér.
  • Utánvét: Hogy mikor éri meg ezt a fizetési formát használni, arról korábban részletesen írtunk. Ha az utánvétet választod, a futár beszedi a megadott vételárat, és azt néhány napon belül átutaljuk a számládra. (Ehhez természetesen szükségünk van a számlaszámodra.)
  • Biztosított csomag: Mi vigyázunk a csomagodra és épségben kézbesítjük is azt, de ha extra biztonságot szeretnél vásárolni, azt is megteheted.

Ezek után már csak a fizetés van hátra. A PickApp a használat során végig kijelezte neked az előre kikalkulált díjat, a fizetési oldalon pedig az ismert biztonságos fizetési módok állnak rendelkezésedre.

A csomag kézbesítésére várva

Címzettként már biztosan jól ismered és használod a csomagkövetőnket. A csomagküldés során, feladóként is egy hasonló felületet használhatsz a PickApp Csomagkövetés menüjébe belépve.

Ha újabb csomagot szeretnél feladni, és már korábban regisztráltál, az app megnyitásakor a Bejelentkezés gombra kell kattintanod. Ekkor még az előzőnél is egyszerűbb lesz a folyamat, mivel a PickApp emlékezni fog az adataidra.

Hosszan írtam le a csomagfeladás menetét, de meglátod, hogy a PickApp használata nagyon egyszerű, magadtól is mindenre rájössz, de ha mégsem, innen puskázhatsz!