Skip to content

Házhozszállítás: DPD-vel az IKEA-ból

2023.08.22.

Az IKEA-t mindenki imádja. Az életszerűen kialakított bemutatóterek, a rengeteg apróságot kínáló önkiszolgáló Piactér elvarázsolja az embert, és sokszor olyasmit is megvesz, amit előzőleg nem is tervezett. 

Persze nincs minden sarkon ilyen “igazi” IKEA áruház, de szerencsére a távolabb élőknek ott a webáruház (nem is akármilyen).

A kérdés persze mindig az, hogyan jutnak el az online vásárolt termékek a vásárlókhoz. Elárulok egy “titkot”: a DPD az IKEA házhozszállító partnere. Ha lelki szemeiddel máris látsz, ahogy görnyedek a lapra szerelt konyhabútor alatt, megnyugtatlak: a házhozszállítás az IKEA-ból is a megszokott módon történik, vagyis a DPD itt is csak olyan csomagokat szállít, mint más partnerei esetén.

Hogyan történik a házhozszállítás az IKEA-ból

Ha valami nagyobb darabot veszel – négyszemélyes ülőgarnitúrát, gardróbszekrényt, franciaágyat – akkor ahhoz rendelhetsz szállítást és szerelést is. Az IKEA webáruháza a vásárlás megfelelő pontján ezt fel fogja ajánlani.

Ha kisebb dolgokat, például olvasólámpát, edényalátétet, törülközőt rendelsz, akkor több lehetőség is a rendelkezésedre áll:

  • átveheted a csomagodat az áruházban (nem kell végigjárnod a több kilométeres “labirintust”, nem kell sorba állnod a pénztár előtt, mindent összekészítenek a számodra, csak beugrasz és felveszed a csomagod,
  • valamelyik átvételi pontra kéred a csomagod – ez nyilván akkor előnyös, ha nem Budapesten vagy a környékén élsz,
  • házhozszállítást kérsz – na, itt lépünk be mi a történetbe!

Jó kezekben a csomagod

Nem kell szállítót keresned, a kiscsomagszállítás, mint lehetőség automatikusan megjelenik a vásárlási folyamat megfelelő helyén. A házhozszállítás az IKEA-ból (is) csak akkor működik, ha a csomag megfelel a DPD előírásainak, vagyis nem nehezebb 31,5 kg-nál (csomagpontra szállításnál 20 kg) és övmérete (2 x magasság + 2 x szélesség + 1 x hosszúság) nem haladja meg a 300 cm-t. Arról se feledkezz meg, hogy törékeny árut – poharakat, tányérokat – nem szállíthatunk. A szállítás díj 1490-2490 Ft között alakul, a csomag súlyától és méretétől függ.

Értesítés és kézbesítés

Miután felvettük a csomagot az IKEA raktárából, minden úgy történik, ahogy már megismerhetted: a csomag bekerül a központi depóba, onnan pedig megkapja az a kollégánk, aki a címzett környékén (szaknyelven: az adott túrában) dolgozik. A címzett megkapja az előzetes értesítőt, a kézbesítés napján a kézbesítés tervezett idejéről szóló értesítőt, a tervezett időben pedig “házhoz jön az IKEA”. (Na jó, csak egy kis szeletkéje.)

Nem is tagadom, mi örömmel hozzuk a csomagokat az IKEA-ból. Profi csapat készíti elő azokat, jól be vannak csomagolva, rendben van a címzés is. Jól össze van rakva az egész folyamat, és nem kell hozzá csavarkulcs sem!