Skip to content

Csúcsra járatva

2022.12.16.

Nem panaszkodom, nem tegnap kezdtem ezt a futármelót, átéltem már itt néhány ünnepi őrületet, de azért annyit mondhatok, hogy ez a karácsonyi csomagszállítás…nem a legkönnyebb időszakunk nekünk, futároknak. 🙂

Tudnod kell, hogy a karácsonyod sikere nem (csak) rajtunk múlik. Az online vásárlás egy sok szereplős folyamat, aminek mi a legvégén vagyunk, így végül velünk találkozol. A mi munkánk teljesen átlátható, hiszen a myDPD alkalmazásnak köszönhetően pontosan tudhatod, éppen hol van a csomagod, de minden kollégám nevében megköszönöm, ha egy kicsit türelmesebb vagy velünk ebben az időszakban. Hidd el, mi is azon vagyunk, hogy minél előbb odaérjen épségben hozzád a várva várt csomag, pláne ha az épp egy karácsonyi ajándék. 🙂 

A futár tanácsai a karácsonyi csomagszállítás megkönnyítésére

  • Vásárolj időben – tudom, ez nem mindig megoldható.. A legtöbben csak december közepén kerülnek “karácsonyi hangulatba”.
  • Vásárolj ismert webáruháztól! – Száz forintért ne kockáztasd, hogy csak késve kapd meg a csomagod. A nagyobb webáruházakban is őrület van ilyenkor, de mégis nagyobb az esély, hogy megbirkóznak vele, mint egy kis webshop.
  • Ellenőrizd 3x a szállítási címet, értesítési telefonszámot.  – Ha hibás a megadott cím, e-mail, vagy telefonszám,az késlelteti a kézbesítést. A karácsonyi csomagszállításnál ez kritikus, mivel ilyenkor az egyébként csodákra képes ügyfélszolgálatunk is rendkívül leterhelt.
  • Legyél otthon (vagy a megadott címen), legyél elérhető a kézbesítés előre (az email/SMS értesítőben) jelzett időpontjában. (Már vár minket a következő címzett, sajnos nem mindig tudunk mit kezdeni a “máris jövök, kérlek várj még 10 percet” kérésekkel. 
  • Módosítanád a kiszállítás időpontját, címét? Használd a myDPD alkalmazást
  • Ha lehetséges, válaszd a kártyás fizetést. Nem fogadja el a kártyádat a terminálom? Nem tudok visszaadni a húszezresből? Neked bosszúság – nekem késés a következő címnél. Olcsóbb, egyszerűbb és gyorsabb, ha a vásárlásnál kártyával fizetsz!

Még lemegy ez a pár nap, utána kipihenem a karácsonyi hajrát, mert januárban ismét sűrű időszak vár ránk a visszáruk miatt. Addig viszont számíthatsz rám, jövők, hozom-viszem a csomagokat!