Skip to content

Hogyan támogatja a DPD a Világszép Alapítványt?

2024.02.09.

Nemrég írtam nektek arról, hogy a DPD hogyan segíti az Élelmiszerbankot, úgyhogy most az következik, hogy beszámolok a DPD másik jelentős CSR partnerségéről, ami ugyanolyan fontos a cégnek, és nekünk, dolgozóknak is. 

A Világszép Alapítvánnyal – hasonlóan az Élelmiszerbankhoz – évek óta kapcsolatban vagyunk, és őket is egész évben, többféle módon támogatjuk. Ez az alapítvány céljául tűzte ki, hogy a családjukból kiemelt, és az állam gondoskodásában élő gyerekek is megtapasztalhassák az elfogadó szeretetet, az egyénre szabott figyelmet, és azt, hogy számukra is lehet szép és lehetőségekkel teli a világ. Mi, akik családban nőttünk fel, el sem tudjuk képzelni, hogy milyen nehéz lehet azoknak a gyerekek, akikről nem a szüleik gondoskodnak. A szülői figyelem és szeretet, a bizalmi kapcsolatok hiánya miatt alig kapnak olyan megerősítést, hogy a világ nekik is tartogathat lehetőségeket, ők is lehetnek értékesek és különlegesek. Számukra néha lehetetlennek tűnő feladat a saját értékeik és erősségeik felismerése, többek között ezen is próbálnak segíteni az alapítvány munkatársai és partnerei.

Úgyhogy mondanom sem kell, hogy nekik is örömmel segítünk, és jó érzés, hogy a DPD egy ilyen fontos feladatot ellátó alapítványt támogat. 

Adománybolt – szállítás a DPD-vel 

A Világszép Alapítvány működtet egy webes adományboltot (én már vásároltam is ott egy vászontáskát, ajánlom mindenkinek, aki kicsit környezettudatosabb), aminek a bevételből a gyermekotthonban élő fiatalokat segítő programok fenntartását támogathatod. Ami pedig a hab a tortán, hogy a rendelt termékeket mi visszük házhoz – ilyenkor nem bánjuk, ha sok a csomag 🙂 

A DPD a szülinapi ajándéka

Korábban írtam már arról, hogy májusban a partnereinkkel ünnepeltük legújabb depónk megnyitóját, valamint 20 éves magyarországi fennállásunkat. Ez a nap különösen fontos volt a DPD életében, így az izgalmas programok, a koccintás és a torta mellett az ünnepelt, azaz a DPD adott egy szívhez szóló ajándékot. Az eseményen résztvevőknek ugyanis azt ajánlottuk fel, hogy a három, rendszeresen támogatott alapítvány közül megszavazthatják, kinek adjuk az 1 millió forintos támogatási keretösszeget.
A legtöbb szavazatot a Világszép Alapítvány nyerte, így övék lett az 1 000 000 forint, ami komoly segítség ahhoz, hogy tovább folytassák a rendkívül fontos tevékenységüket.  

Karácsonyi ajándékozás

Persze a gyerekekről karácsonykor sem feledkezünk meg, szinte már hagyományként tekintünk a karácsonyi ajándékozásra, amiből nem maradhatnak ki a Világszép gondozottak sem. Ez úgy működik, hogy minden évben kapunk tőlük egy karácsonyi kívánságlistát, amit azok a fiatalok írtak, akik az alapítvány „szárnya alatt”, az állam gondozásában nevelkednek vagy nevelkedtek. (Különösen fontos, hogy nemcsak gyerekek, hanem fiatal felnőttek is vannak azok között, akiknek segítünk, hiszen ők is rászorulnak, nem csak a kicsik.) Ezen a listán az ő személyes kéréseik, kívánságaik vannak, így tudjuk, hogy tényleg olyasmit adunk, amire valóban szükségük van, vagy valóban vágynak rá. 

2023-ban 33 ajándék-kívánságot teljesítettünk így, ezek között volt tárgyi ajándék, belépőjegy, sőt, vásárlási utalvány is. Ezt a fajta segítséget azért szeretem, mert sokkal személyesebb – annak ellenére, hogy sajnos a gyerekekkel nem találkozunk -, mintha csak egy összeget ajánlanánk fel. (Ami persze ugyanolyan jó helyre megy az alapítványnál, tehát az is hatalmas segítség!) De a karácsonyi kívánságok pontos meghatározása, és azok valóra váltása által egy kicsit mégis úgy érezzük, mintha ismernénk a őket, és ugyanolyan lelkesen készítjük össze és csomagoljuk be az ajándékaikat, mint bármelyik családtagunk karácsonyi ajándékát 🙂

Az adományozás és a társadalmi felelősségvállalás idén sem ér véget, a több éve tartó együttműködéseinket folytatjuk, sőt, karácsony előtt egy újabb szervezetnek is segítettünk, de róluk majd legközelebb. Büszke vagyok, hogy a DPD tényleg fontos ügyek mellé áll oda, sőt, arra is lehetőséget ad, hogy egyénileg jótékonykodjunk. Kövessétek ti is a példákat, mert higgyétek el, adni sokkal jobb, mint kapni!