Skip to content

20 éves szülinap emlékekkel és egy igazán különleges programmal

2023.07.11.

Nemrég fontos mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen pontosan 20 évvel ezelőtt alakult meg cégünk Magyarországon. Természetesen a kerek évfordulót meg is ünnepeltük, az eseményen pedig nemcsak torta volt, hanem egy olyan meglepetés is, amire senki nem számított.

Egy vállalat életében igencsak nagy dolog az, ha a huszadik évfordulóját ünnepelheti, hiszen ennyi idő alatt rengeteg dolog történik, jó is, rossz is, a váratlan kihívásokról nem is beszélve. 2003-ban depó nélkül, hat kollégával, két alvállalkozóval és mindössze 15 futárral kezdtük a csomagszállítást. Csak összehasonlításképpen ma 25 depónk van (köztük az az új is, amiben az ünnepséget tartottuk), közel 1000 munkatárs dolgozik nálunk, ebből 300 saját alkalmazott, a többi pedig csaknem 40 alvállalkozón keresztül. Ez hatalmas fejlődés, de kellett is, hiszen 2003-hoz képest megezerszereztük a kiszállított csomagok számát.

Czifrik Szabolcs, cégünk vezérigazgatója viszont nem csak számadatokat mutatott nyitóbeszédében, hanem azt is elmesélte a vendégeknek, hogy 2003-ban az első napokban még csak napi hat túrával, igencsak családias környezetben kezdtük meg a munkát. A legkülönlegesebb küldeményeket is összegyűjtöttük: az elmúlt húsz év alatt szállítottunk már félbevágott Trabantot, mobiltelefonnak álcázott téglákat, összeszerelt bútort, betonkeverőt, sőt, élő állatot is – bár ez utóbbit a tudtunk nélkül, hiszen ilyen “csomagok” szállítását nem vállaljuk. Igaz, összeszerelt bútort sem, mert az legtöbb esetben meghaladja a megengedett méreteket, de a cégünk indulásakor még más szabályok és más csomagméretek voltak. Ma már csak kiscsomagot szállítunk, ami ettől még lehet bútor vagy lakberendezési tárgy, hiszen az IKEA is velünk küldi a 20 kg-nál könnyebb szállítmányokat.  

Ügyvezetőnktől azt is megtudták a résztvevők, hogy az elmúlt 5 évben vált cégünk igazán “felnőtté”, és vált szolgáltatásunk egyre jobbá. Ma már egy órás intervallumot adunk meg a csomag érkezésére, és azok 93%-át első kézbesítéskor sikerül is átadnunk a címzetteknek. Különös figyelmet szentelünk az ügyfélélményre, járműveink károsanyag kibocsátásának csökkentésére (cégünk már 2012 óta karbonsemlegesen szállít), valamint ügyelünk arra is, hogy kollégáink is elégedettek legyenek a munkakörülményekkel. Ez utóbbin segít az ünnepségen átadott új depónk is, ami több szempontból is egyedülálló: a 4 714 négyzetméteren 116 futárkapuval és 9550 csomag/óra sebességgel még gyorsabban és hatékonyabban megy majd a csomagok elosztása. 

Az ünnepségen mondott pár szót a XV. kerület polgármestere, Cserdiné Németh Angéla is. Kiemelte, hogy a kerület büszke arra, hogy otthont adhat egy olyan, sok vállalat számára követendő példaként szolgáló cégnek, mint a DPD. Méltatta vállalatunk működési kultúráját, valamint azt, hogy a megrendelőket a lehető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki. Nagyra értékelte, hogy milyen sok figyelmet fordítunk a fenntarthatóságra és a környezetbarát megoldások alkalmazására. Beszéde végén megköszönte futáraink pandémia alatti emberfeletti helytállását is.

A megnyitó és depó átadó után következett az élményvezetés, ami igazán különleges programelem volt. A szervezők 13 luxus- és izomautót hoztak az eseményre, így a vendégek olyan csoda autókat vezethettek a hivatalos program után, amire hétköznapi körülmények között nagyon keveseknek van lehetősége. A 13 autócsoda között volt többek között egy Ferrari, egy Lamborghini, egy Aston Martin, egy McLaren, de volt Camaro és Tesla is. Eddigre ugyan az eső is eleredt, de ez az élményvezetést egyáltalán nem akadályozta, sőt, az extra nehezítés az utakon még különlegesebbé tette a délutáni programot.

Az ünnepség zárásakor megígértük, hogy továbbra is azon fogunk dolgozni hogy a legmagasabb szinten szolgáljuk ki ügyfeleinket, hogy 10 év múlva már a 30. születésnapjukat ünnepelhessük közösen Magyarországon.